Gecko Creek accommodatie

Glamping Gecko Creek, Cederberg

Gecko Creek is een privé reservaat in Cederberg. De eigenaar is een erg vriendelijke man die het helft van het jaar bezig is met zijn Camping en het andere helft van het jaar Rooibos thee verkoopt in Californië. Klein weetje: Cederberg is vanwege de vegetatie de enige plek waar de Rooibos plant groeit. Wanneer je vanaf de N7 een onverharde weg oprijd komt je uiteindelijk een bord tegen met daarop Gecko Creek met een pijl die aangeeft dat je moet afslaan. Je komt voor een hek te staan die we zelf kennen van boerderijen om het vee doorheen te laten. Dit hek doe je zelf handmatig open. Je rijdt dan ongeveer 2 kilometer door de natuur met prachtig uitzicht op de bergen richting een tweede hek. Ook dit hek doe je handmatig open en je rijdt weer ongeveer 2 kilometer verder tot je bij het kamp aankomt.

 

Het Gecko Creek kamp

Als je het kamp opkomt ziet het er erg mooi en verzorgd uit. Alles is in een bepaalde stijl opgebouwd, het doet mij een beetje denken aan country / western. Het uitzicht die je vanuit je tent of cabin hebt is adembenemend. Wanneer je aankomt valt als eerst het restaurant op. Dit is een gebouw met een rietendak waar tafels en stoelen in een restaurant opstelling staan. Om het restaurant heen zitten erg veel mooie vogels die drinken van de rooibos thee die is opgehangen rondom de ruimte. In het gebouw is een keuken gevestigd waar iedereen gebruik van kan maken. Er zijn verschillende kookpitten en er is een grote koelkast waar je al je goederen koel kunt houden. Al het keukenmateriaal wat je nodig hebt voor het koken is aanwezig. Naast een keuken is er ook een mooie braai area aanwezig. De braai area beschikt over meerdere braadplekken met in het midden een plek voor een groot kampvuur. Het braaien wordt hier helaas niet gedaan op hout maar op kolen. Dit heeft te maken met de droogte in Cederberg en dat er van hout erg veel vuurvonkjes afspatten. Je kan zelf kolen meenemen maar ze zijn ook altijd hier op voorraad. Na het braaien wordt er een kampvuur aangemaakt. Rondom dit vuur zijn zitkussens geplaatst waar je kan kletsen met elkaar of heerlijk tot rust kan komen en de prachtige sterrenhemel kan aanschouwen. Het is in Cederberg zo donker dat het mogelijk is om meerdere milky ways te zien. Om de 15 minuten zie je wel een vallende ster. Het is adembenemend.

 

Welke accommodatie biedt Gecko Creek?

Gecko Creek bezit over 10 tenten en 3 cabins. Het zal er dus nooit heel druk zijn wat ideaal is voor de rust die de camping uitstraalt. Mensen en dieren leven hier in harmonie. Vogels, muisjes en salamanders durven tot 10 cm naast je te komen zitten. De tenten zijn simpel en bevatten alleen een bed. Er zijn centrale goed verzorgde douches en wc’s voor vrouwen en mannen.

Wil je overdag even afkoelen? Dan is er een zwembad waar je met prachtig uitzicht kunt zwemmen en relaxen op een ligbedje. Wanneer je vanuit je tent of cabin kijkt valt het op dat er op een enkele tientallen meters een grote rots constructie staat. In de avond rond half 7 kan je met een medewerker naar deze rots constructie om naar de top te klimmen zodat je kan genieten van de prachtige zonsondergang achter de bergen. Extra bijzonder is dat er op deze rotsen ook muurschilderijen te vinden zijn.

 

Hiken in Cederberg

Omdat het erg warm is overdag in Cederberg zal je niet lang uitslapen en op tijd opstaan. Wanneer je wilt gaan hiken wordt het ook aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen. Hoe vroeger hoe koeler de temperatuur. Een erg mooie hike is de waterfall hike. Je loopt dan in een vallei naar boven tot je uitkomt bij een prachtige waterval met prachtig uitzicht. Ook is een bezoek aan de muurtekeningen en de caves een moeite waard of een bezoek aan de Cederberg wijnfarm.

Wanneer je naar Cederberg gaat let er dan op dat er geen tankstations of supermarkten zijn. Zorg dus dat je een volle tank hebt en de boodschappen gedaan zijn.

Berichten gemaakt 39

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven