Top 4 campings / glamping in de Western Cape

1. Africamps Doolhof – Wellington

Africamps doolhof is één van de locaties die Africamps biedt. Africamps is een campingketen die luxe tenten aanbiedt in Zuid Afrika. Zelf zijn wij geweest bij de locatie Doolhof. Dit is een wijnboerderij gelegen in Wellington, ruim een uur rijden van Kaapstad. Het is eigenlijk geen kamperen meer te noemen met alle luxe die je hebt, maar daardoor zeker niet minder leuk. Met het uitzicht op de bergen en een hottub voor de deur is het een heerlijk verblijf. Je kunt vanaf hier prima de winelands verkennen aangezien het dichtbij Paarl ligt. Besteed je liever een dagje op de winefarm dan kun je hier wine tasten (inbegrepen bij je verblijf) of een wandeling tussen de wijnranken doen.

 

2. !Kwha ttu – Yzerfontein

!Kwha ttu is hoofdzakelijk een kenniscentrum over de geschiedenis van de San bevolking die in het Zuiden van Afrika wonen. Naast de interactieve activiteiten die zij bieden is er de mogelijkheid om in lodges en tenten te verblijven. De locatie van de tenten en lodges zijn midden in de natuur, met veel groen. Wij verbleven hier in een grote bungalowtent (met bed) maar dat was het ook. Het is een erg simpel maar mooi verblijf. Er is geen stroom en je doucht outdoor tussen de bomen. Een echte experience! Wat fijn is is dat het ontbijt inbegrepen is. Dit is tevens een goed moment om in het restaurant je telefoon op te laden. Of juist niet als je wilt genieten van het offline zijn.

 

 

3. Leentjiesklip – Langebaan

 

Als je van plan bent om met je eigen tent opstap te gaan is dit een prima locatie. De camping ligt aan het strand in Langebaan. Een kustdorpje waar het krioelt van de kyte surfers door de perfecte wind. Het is een erg simpele camping, maar meer heb je ook niet nodig in zo’n mooi gebied als Langebaan. Lees hier meer over onze avonturen in Langebaan.

 

4. Gecko Creek – Cederberg

Gecko creek is gelegen aan de rand van Cederberg. Het is zo’n 2,5 uur rijden vanuit Kaapstad, een prima afstand dus om te ontsnappen aan het stadsleven. Gecko Creek is een relaxte camping aan de rand van de bergen in Cederberg. De plek staat voor rust en gezelligheid en dat is terug te zien in de faciliteiten. Zelf vond ik het net een hostel in camping vorm. Iedereen staat ervoor open om elkaar te leren kennen en een gezellige avond te hebben bij de Boma (plek voor het kampvuur). Het is de ideale plek om de sterren te zien omdat je hier geen lichtvervuiling hebt. Er zijn vier opties op deze camping om te verblijven; je eigen tent, een tent met een luchtbed, een kleine bungalowtent met bedden erin of de cabins. Verder biedt de camping meerdere routes om te wandelen, en voor de verkoeling is er een zwembad met uitzicht over het berg- en heuvellandschap. Wij zijn hier zelfs een nacht langer verbleven omdat wij hier zo genoten van de rust en de fijne sfeer.

Berichten gemaakt 39

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 1 =

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven