waterfront, kaapstad

Waterfront, Kaapstad

V&A Waterfront is de thuisbasis van een groot aantal winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar als je door de menigte toeristen reist, vindt je vele interessante musea en historische bezienswaardigheden, met in de achtergrond de Tafelberg en Robben eiland. Hier is een selectie van de beste plaatsen om te bezoeken, terwijl je de spectaculaire werkhaven van Kaapstad verkent.

 

Clock Tower, Waterfront

De klokkentoren is een historisch monument, gekenmerkt door architectuur in Victoriaanse-gotische stijl. Op de onderste verdieping vindt u een oud getijdemeter-mechanisme; de tweede verdieping herbergt een decoratieve spiegelkamer, zodat de havenkapitein een volledig zicht op de haven heeft; en de bovenste verdieping is de thuisbasis van het originele klokmechanisme. Je kunt bij deze kloktoren ook de boot pakken naar Robben eiland.

 

Clocktower Kaapstad

 

The Wheel of Excellence, Waterfront

Ga naar de hemel in een van de 36 volledig gesloten hutten op dit 50 meter hoge reuzenobservatie-wiel (voor R150 / p). De reis van 20 minuten biedt een panoramisch uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en Robbeneiland. Ook kan je kiezen voor een VIP-hut, compleet met hapjes en champagne.

 

The Wheel of Excellence

 

Boot Tours in Waterfront

Aan het Waterfront vindt u een aantal charterboten met verschillende diensten. Je kan bijvoorbeeld een sunset cruise doen, op pad met een piratenschip of een champagne tour. Een reis kost ongeveer R120 voor volwassenen – en het is het geld waard. Met een beetje geluk kun je zelfs wat dolfijnen of pinguïns spotten. Bijzonder mooi is de Sunset Cruise (R200pp) – geniet van de zonsondergang boven de oceaan onder het genot van een glas champagne … Sprankelend!

 

Boat tour, Waterfront

 

Museum’s

Er zijn veel museums terug te vinden in Waterfront. Leuk voor het hele gezin is Two oceans aquarium. Er zijn meer dan 8000 vissen, zoals haaien, vissen, schildpadden en pinguïns. Het aquarium verhoogt het milieubewustzijn door tentoonstellingen, conserverings- en onderwijsprogramma’s van hoge kwaliteit.

Wist je dat diamantslijpen en polijsten de op een na oudste handel ter wereld is? Ontdek de wereld van diamanten en tanzanites bij Shimansky’s Diamond Tour in het Diamantmuseum van Kaapstad, waar je het productieproces kan volgen. Shimansky biedt rondleidingen en workshops aan, waarbij zowel oude als moderne diamantslijptechnieken en de geschiedenis van diamanten worden verkend. Bezoek hun wijn- en koffiebars en blader door unieke collecties zoals ‘My Girl’. Toegang tot de Shimansky sieraden showroom kost R50 / p.

 

Restaurants in Waterfront

Probeer heerlijke visgerechten in het gerenommeerde restaurant, Harbor House.

Waar glanzende zeehonden verstoppertje spelen, vind je de legendarische, Quay Four.

 

Berichten gemaakt 39

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven